Imaginea asta din curte de la bacanie e aproape aspirationala! 🙂
Stam inchisi acum, cu lockdown-ul asta pe cap si nu mai putem iesi sa gatim la sarbatori mari.
Dar o putem face pentru sarbatori mai mici… de doar cateva persoane!

Micile cateringuri private s-au intors (la voi)!
Da, ne-am reapucat sa livram pentru mici petreceri de familie, si poate ca am mai fi asteptat daca nu am fi primit cereri de la clienti care isi organizeaza fel si fel de intalniri de 4-6 persoane.
Si pentru ca ne place sa muncim cu sens, am inceput sa creionam cateva meniuri posibile pentru astfel de intruniri. Unele pret-a-manger, altul ready to grill! 🙂

Asadar: daca ai vreo adunare de familie sau cu prietenii si sunteti conform legii de putini, avem cateva meniuri care ar putea sa va ajute complet – adica sa nu mai aveti a face nimic, in afar’ de a scoate mancarurile pe masa! Exceptandu-l pe ultimul, pentru care va trebui sa faceti un foc la grill ca sa le puteti perpeli pe toate!

Cum se comanda?

Trebuie sa ne dai un mesaj pe office@bacaniaveche.ro sau pe ioana@bacaniaveche.ro cu macar 3 zile inainte.
Ce trebuie sa stim: numarul de persoane, data/ora, locul/adresa livrarii, optiunea ferma sau de discutat, modificarile, pachetul de bauturi (daca e nevoie, ca unii clienti sunt bine pregatiti deja la capitolul asta), alergii/intolerante (desi sub covid astea par sa fi disparut aproape de tot!), preferinte speciale. Toate mancarurile sunt livrate in recipiente de unica folosinta.

Si iata ce-ai putea primi in cele 3 pachete posibile pret-a-manger si unul ready-to-grill:

  1. „Gaina Primordiala”
    Componenta acestui meniu destinat unei adunari festive de 4-6 persoane este urmatoarea:
    Un Turul Tarii de tranzitie (dimensiunea mijlocie, de tranzitie catre sarbatori, cand avem Turul Tarii mare!)
    O Placinta Taraneasca rotunda (intre 850g si 1 kilo)
    O Gaina gatita frumoasa la cuptor, complet dezosata si dragut legata
    O Garnitura de Cous-Cous cu legume si verdeturi facuta dupa tehnica marocana a couscous-ului!
    1, 5 Kilo Prajituri de casa – mixul Bacaniei pe care il discutam in momentul alegerii.
    – Costul acestui pachet pentru 4-6 persoane este de doar 450 de lei.
    – Livrarea se poate face in Bucuresti (gratuit) si suburbii (cu un cost de transport de 20 lei).
  2. „Rata Absoluta”
    Componenta meniului cu rata este destinata unui convivium de 5-6 persoane, poate chiar 7 plus copii.
    Un Turul Tarii mediu
    O Rata Rumena facuta in cuptor cu anason stelat, scortisoara, cuisoare si alte mirodenii care-i lasa o aroma placuta, prietenoasa, pana in adancul carnii fragede;
    O Garnitura de varza rosie caramelizata – destinata ratei, desigur!
    Un Chec din albusuri cu nuci intreg-intregut, netaiat. Poate fi feliat sau rupt, dupa plac!
    1 Kilo de Prajituri de casa – to be discussed!
    – Costul pachetului, fara aproximari, este de 525 de lei.
    – Livrarea se poate face in Bucuresti (gratuit) si suburbii (cu un cost de transport de 20 lei).
  3. „Porcul Educat”
    E un pachet care produce senzatii tari si ne-romanesti, pentru ca porcul este de-o senzationalitate aproape asiatica… E un pachet destinat grupurilor de 4-6 persoane plus copii:
    Picnic CheeseBox&Greens – Avem o apucatura apropiata de obsesie pentru branzele bune. Tropaiam dupa ele prin tara, pana sa le gasim, dar acum sunt aici: urda, telemea proaspata, telemea maturata, din aia grasa si buna, burduf, branzeturi maturate simple sau cu chestii (ardei, chimen, trufe sau cine stie ce mai gasim!), cascavaluri, unele chiar afumate + verdeturile cultivate in ferma in conversie ecologica: ceapa verde, usturoi verde, frunze de mustar vag picante, ridichi colorate, morcovi tineri, napi, primele TOMATE cu gust de tomate, castraveti si ceva mai incolo si ardei. Toate intr-un box numai bun de deschis si pus pe masa!
    Un Galette Sarat – poate primi in el fix preferintele tale sau ne poti lasa pe noi sa ne facem de cap: de branzeturi care mai de care pana la rosii uscate, anghinare, sparanghel sau masline – toate acestea, antrenati la gust, pot fi ale acestui galette care – indubitabil – va face impresie buna!
    Un Rack intreg de COASTE DUBLU MARINATE – reteta pe care am exersat-o in zeci de editii succesive! Carnea moale, perfect aromata, cu o glazura impecabila…
    – 8 Cartofi Hasselback – ne-am jucat si au iesti grozav de buni!
    – Un Galette Cu Fructe (capsune sau cirese – dupa caz/sezon. Sau cu ambele!)
    – Costul pachetului, fara aproximari, este de 415 de lei.
    – Livrarea se poate face in Bucuresti (gratuit) si suburbii (cu un cost de transport de 20 lei).
  4. „Grill’em All”
    Aici vorbim de implicat un grill, de foc si carbuni, de aer liber si distractie in jurul gratarului. Chestii tipice, obisnuite intre prieteni – Pachetul poate fi multiplicat la nesfarsit, insa exista un minimum de 5 persoane ca sa ne pornim! Iata ce primesti ca sa pui pe grill – toate produsele din pachetul asta sunt crude si trebuie gatite in max 36 de ore de la livrare!!!
    – Frigarui de Haloumi cu Legume – 1 bucata mai generoasa sau doua bucati mai mici si mai usor de manevrat pe grill. 102 buc/pers.
    – Pui marinat in Lamaie cu Za’atar – pulpa superioara cu piele, care iese crocanta daca o tii cu curaj – 1 buc/pers
    – Muschiulet de porc marinat in lime si vodka, invelit in felii de bacon, tras pe bete late de frigaruie – 2 bete/pers.
    – Vanata lui Ottolenghi – frumos hasurata, data cu sare si ulei de masline, pregatita pentru copt, iar la ea primesti separat sosul de iaurt si semintele de rodie – o juma’ de vanata de persoana!
    Crumble de capsune sau cirese pentru gatit la grill – cu asta faci senzatie pentru ca nu in fiecare zi pregatesti un desert la grill, nu?! Va fi usor smoked, gatit perfect (e greu sa il ratezi), complet echilibrat. – 150-170 g/pers
    Prajituri de casa – o portie de persoana (aprox 100 grame – pot fi repartizate si in 2 sau 3 modele).
    Costul per persoana la acest festival gastronomic este de 135 de lei/capita si exista un minimum de 4 portii/livrare. De la asta in sus se pot adauga participantii. :)La nevoie si la cerere putem sa-ti trimitem cu un extra-cost de  si un pachet de surcele, 3 brichete ecologice de aprins focul si un sac de carbuni de 5 kilo: 35 de lei.
    – Livrarea se poate face in Bucuresti (gratuit) si suburbii (cu un cost de transport de 20 lei)

Extra-leg pentru invitatii tai: Adauga niste spectaculoase LambChops de Noua Zeelanda, fragede si suculente, marinate 48 de ore in muuulte mirodenii, aromatice, lichide de tot felul si boabe uscate pentru doar 45 lei/pers (punem cate 3 buc/ persoana, ce vedeti in poza a fost chiar la o nunta. Nu glumesc, chiar la o nunta!!!):

 

Pentru fiecare dintre aceste pachete putem adauga un pachet de bauturi – revenim cu detalii si propuneri – acum putem sa va spunem ca vom avea pachete de cocktailistica sumara – pachete de G&T creativ (stiti ca ne facem si noi niste infuzii, nu?!), pachete bazate pe romuri si vermuturi bune, tot felul de raritati pe care nu le gasiti pe orice drum (ca sa ne exprimam plastic: pachete de aperol-spritz gasim si la benzinarie…).

 

Planurile pentru vara asta s-au dus pe copca! Nu mai putem face campenesti cu zeci de oameni, am spus adio maritisului cu multi martori, concertele s-au mutat in online… Covidul ne-a luat tot ce se putea organiza in masa, dar nu ne va putea lua niciodata bucuria unei intalniri cu 2-3 prieteni apropiati. Fie ei si membri ai familiei… 🙂

Toate bune si „tineti sus munca buna”!