Sunt vremuri diferite, asa ca ne adaptam si noi. Meniul de anul asta e ceva mai lung decat in anii trecuti, dar mai usor de utilizat.
Il gasesti in format text la finalul articolului.

Mancarea gatita este postata pe Magazinul online Bacania Veche, in sectiunea „Craciun 2020 – click aici – care este primul buton al magazinului.
(A nu se confunda cu meniul zilnic #livrat, care este in sectiunea Mancare Gatita si Livrata)

In aceasta sectiune veti vedea 6 sub-sectiuni, pentru fiecare zi de livrare/ridicare, incepand cu 19 decembrie, prima zi de ridicare, si sfarsind cu 24 decembrie, cand tinem pravalia deschisa doar pana la ora 13:00. 

INOVATIA 2020: plaseaza comanda exact in ziua in care vrei sa o primesti sau sa o ridici – urmareste sub-categoriile din Craciun 2020!
Meniul e simplificat astfel: Sectiunea de antreuri e cuprinzatoare, poti alege intre gusturi diverse. Carnurile sunt prezentate separat, cu descrieri despre aromele implicate si tehnicile de gatire. Garniturile sunt in 2020 independente, ca sa le puteti asocia cum vreti cu carnurile favorite. Puteti combina mai multe garnituri la aceeasi rata, de exemplu! Sarmalele sunt cu carne de porc, dar avem si o varianta vegetariana.

Comenzile trebuie facute pentru ziua in care vrei sa o primesti acasa, cu #livrare, sau cand o vei ridica din Barbu Vacarescu 49. Nu expediem in tara, nu putem pune la curier mancare din meniu, nu trimitem cu autocarul si nici la tren nu punem pachete: mai ales in acest an vrem ca mancarea sa fie 100% sigura!!!

Comenzile pot fi platite online, ca orice mancare gatita si livrata. Deja stiti drumul, e batatorit.

Pentru comenzile cu „Numerar la Livrare/Ridicare” va fi nevoie de o confirmare suplimentara prin achitarea integrala sau a unui avans de 50% in contul Cont IBAN: RO10BACX0000000732448010, deschis la Unicredit Bank pe numele Bacania Veche SRL (un mail cu OP-ul ajuta si mai mult). Fiecare comanda plasata va fi urmata de un telefon din partea noastra, pentru confirmarea acuratetii datelor, a adreselor si continutului. E momentul in care pot fi facute completari.

Data de start a preluarii comenzilor este 01 Decembrie 2020, ora 12:00. Data de inchidere a comenzilor este 17 decembrie, cu exceptia cazului in care se epuizeaza anumite stocuri pentru anumite produse.
Pentru comenzile de cozonac e nevoie sa sunati pentru rezervare la 0752 202 103 – singura metoda de rezervare/comanda pentru acest produs.

Meniul de Craciun – Decembrie 2020

Antreuri

Quiche cu hribi si burduf – 145lei/ buc
Quiche cu ricotta si spanac – 135 lei/buc
Quiche cu zucchini si rosii uscate la soare – 135 lei/buc
Tarta cu ceapa caramelizata si branza de capra – 120 lei/buc
Salata boeuf – 500 gr, 40 lei
Salata de Icre de Crap – 300 gr, 27 lei
Pateu de casa din ficat de pasare cu pere caramelizate si Cointreau – 500 gr, 70 lei/buc


Turul Tarii: 175 lei [4-6 persoane]
Carnati cu paprika de la Bihor, sonc de la Deva [cunoscut si drept jambon in alte parti ale tarii], muschi file afumat la Fum de Fag, jud Ilfov, carnati Plai de la Bihor, carnati de mangalita din secuime, pastrama de curcan, slanina de mangalita, kaiser, slana cu boia, selectie de branzeturi maturate de la Coltesti -Torockoi {maturata cu nuci, cu lavanda, cu cimbrisor} si Artesana {maturata de capra, maturata cu trufe}, cas dospit, branza de burduf si o  maturata grasa si cremoasa de oaie, toate de la mici producatori artizanali, furnizori de încredere ai Băcăniei.
 
Turul Tarii Vegetarian: 175 lei [4-6 persoane]
Pateu de ciuperci, chiftelute de radacinoase cu seminte de dovleac, zacusca picanta de ardei copt, salata romaneasca de vinete cu ceapa, fasole batuta cu ardei copt, salata de gogosari in sos de mustar, selectie de branzeturi maturate de la Coltesti -Torockoi si Artesana, cas dospit, branza de burduf si o  maturata grasa si cremoasa de oaie, toate de la mici producatori artizanali, furnizori de incredere ai Bacaniei
Sarmale (ce-ar fi Craciunul fara ele?!) 
Sarmale de porc – 5 lei/buc 
(v) Sarmale cu bulgur si ciuperci – 5 lei/buc 
  
Carnuri fripte 
Porchetta, piesa de aprox 2 kg (180 lei) 
Rulada din muschi de porc marinat cu balsamic maturat, usturoi si seminte de mustar 1.5 kg (150 lei) 
Coronita de porc [pork rack] – piesa intreaga cu 6 coaste, 110 lei 
Carnati de casa proaspeti (expediati cruzi) – 65 lei/kg 
Carnati de casa proaspeti gatiti la cuptor – 85 lei/kg 
Piept de curcan, sos mosto cotto si dulceata de ardei iute (aprox 1 kg) – 110 lei
Placinta cu curcan, praz si pancetta – 135 lei buc (1 kg) 
Pulpe de rata confiate cu boabe de ienupar, scortisoara si anason stelat – 25 lei/buc 
Rata intreaga glazurata – 145 lei/buc (aprox 1,2-1,3 kg) 
Gaina frumoasa – 135 lei/buc (aprox 1 kg) 
Coaste de vitel de lapte la cuptor – [pentru 4 pers] – 140 lei 
Iepure boieresc [un iepure intreg, “destructurat“ – pentru 5-6 pers] – 130 lei 

 File de somon cu rodie si portocala (1 kilo, 4-5 pers) – 150 lei
____________________________________________________________________
Gravlax cu 2 sosuri (merisoare si mustar) – file de somon marinat in casa – piese de 250 grame – 50 lei/bucata
 
 
Garnituri
[comanda minima 500 gr] – 35 lei
Cartofi zdrobiti cu usturoi, coaja de portocala, fenicul si rozmarin
Cartofi dauphinoise cu sos fin ratatouille
Piure de pastarnac caramelizat si conopida coapta, salsa de trufe negre
Legume la cuptor stropite cu balsamic, salvie crocanta, nuci coapte, fulgi de migdale si cristale de sare [ciuperci, dovleac, sfecla rosie, fenicul, cartofi dulci, ardei kapia si varza de Bruxelles]
 Sosuri
Chimichiurri, green tahina, gremolata – 80 ml – 10 lei bucata
(precizeaza in note care dintre ele ti se potriveste)

Cozonac – 90 lei/buc (1,1kilo) Se poate comanda exclusiv la 0752202103
Cozonac cu nuca si cacao
Cozonac cu “de toate”: nuca, stafide, rahat, cacao