Pentru ca ne plac oamenii cu initiativa, nu avem cum sa nu vorbim zilele astea despre Experience Bucharest – un proiect turistic pentru promovarea capitalei, pus la cale de un tanar antreprenor roman.

Ce inseamna Experience Bucharest?

Experience Bucharest este un eveniment ce are loc intre 12-16 mai. Blogeri si influenceri de travel din intreaga lume vin sa descopere Bucurestiul si sa vorbeasca apoi prin materiale scrise, video, audio si imagini despre Capitala.

Experience Bucharest este despre un Bucuresti trait, nu doar vazut si are ca scop promovarea orasului prin diverse experiente, de la cele culturale underground, la cele gastronomice ūüôā

Bucurestiul se va prezenta cu experiente de turism alternativ, petreceri de socializare si multe alte intamplari unice care sa-i antreneze pe vizitatori. Scopul este acela de a pozitiona Capitala in topul destinatiilor turistice din Estul Europei.

La eveniment vor participa peste 200 de persoane influente in domeniul travel, bloggeri si calatori din intreaga lume – cu cel putin 10.000 de cititori pe site-urile lor si mii de followeri pe paginile lor de Facebook si pe canalele YouTube. Fiecare participant isi va putea face singur programul, optand pentru participarea la activitatile propuse de organizatorii evenimentului.

Mai multe detalii pe experience-bucharest.com

18268202_386032601797722_5438629417070558478_n

Cum s-a nascut Experience Bucharest?

Totul a pornit de la un tanar antreprenor, Tudor Maxim, care a avut ambitia de a atrage in Bucuresti turisti de pe toate continentele.

Tudor a adunat sute de voluntari si parteneri care au crezut in acest proiect grandios. Deloc surprinzator, statul nu a sprijinit in niciun fel initiativa tanarului antreprenor.

Primaria Bucuresti ar fi putut sa ajute fantastic: are nenumarate sali de evenimente, are toate muzeele, are transportul public in comun ceea ce¬†ne-ar fi ajutat pentru deplasarea participantilor. Tot proiectul este despre Bucurestiul autentic, Bucurestiul real si atunci am fi vrut sa folosim si mijloace de transport in comun pentru deplasarea intre anumite tururi, ceea ce vom putea face doar cu cheltuiala noastra.¬†Primaria Bucuresti are bugete uriase, bani care sunt irositi in toate felurile posibile„, declara Tudor Maxim, intr-un interviu acordat¬†wall-street.ro, despre o eventuala colaborare cu statul pentru¬†proiectul Experience Bucharest.

Oricum cu Primaria e cum e, dar cu Ministerul Turismului‚Ķ¬†Noul ministru al Turismului stia de proiect din primele sale zile de mandat, a fost incantat, iar cand am revenit in ianuarie pentru a comunica pe aceeasi cale cum am facut prima data, adica ne-am organizat pe un¬†grup de Facebook, in care este si ministrul si toti ceilalti profesionisti din Turism, undeva spre 140, implicati in proiect,¬†am descoperit ca nu mai puteam comunica cu ministrul Turismul pentru ca ma blocase pe Facebook. Si, coincidenta,¬†s-a intamplat imediat dupa ce am sprijinit cu cazare gratuita protestatarii din Piata Victoriei. Absolut niciun alt motiv, desi acest proiect (Experince Bucharest) nu are nicio culoare politica„, povesteste Tudor Maxim, pentru www.wall-street.ro

Costurile cu organizarea evenimentului au ajuns la 150 000 euro si totul se intampla din banii antreprenorului si din ajutorul oferit de mai multe mici companii.

Surse info: www.wall-street.ro, experience-bucharest.com

Sursa foto: experience-bucharest.com