Au iesit verdeturile in piete, asa ca avem si in meniu preparate sanatoase, de sezon. Astazi pregatim doua retete fresh: gnocchi cu lerda si macris si ciorba de spanac.

Gnocchi cu lerda si macris 

Ingrediente: 

  • cartofi
  • morcov
  • marar
  • ulei
  • faina
  • sare
  • apa
  • macris
  • leurda
  • ceapa verde
  • usturoi verde
  • ardei iute
  • alune
  • piper
  • sare

Pentru aluatul de gnocchi se pun cartofii la fiert impreuna cu un morcov. Se paseaza pana ce avem un piure. In compozitie se adauga si marar tocat si putin ulei de floarea soarelui, apoi faina, sare. Se framanta pana ce avem un aluat moale din care se modeleaza niste bastonase.  Din aceste bastonase se taie gnocchi care se fierb in apa cu sare.  Alunele se prajesc si se zdrobesc.

Cat timp se fierb gnocchi, se toaca tijele de la macris si leurda si se trag in tigaie cu putin ulei, nuci, usturoi verde tocat si cateva fasii de ardei iute.  Se adauga in tigaie si alunele zdrobite.  Frunzele de leurda si macris se taie in bucati mari si se pun in tigaie peste celelalte ingrediente. Se adauga si gnocchi in tigaie impreuna cu putina apa si se lasa pe foc sa se combine aromele.

Ciorba de spanac

Ingrediente: 

  • spanac
  • bors
  • ceapa
  • morcovi
  • pastarnac
  • leustean
  • ceapa verde
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • ulei

ciorba de spanac

Borsul se pune la fiert cu niste frunze macris, apoi se strecoara. Legumele se taie marunt si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Se toaca si partea alba de la ceapa verde si se adauga peste legume. Se acopera cu apa. Dupa ce da un clocot se pune borsul si frunze intregi de spanac si de leustean.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 11 martie 2017: Gnocchi cu leurda si macris | Ciorba de spanac