Cinstim sezonul rosiilor impreuna cu Alina Constantinescu care vine la Sanatatea in Bucate cu multe rosii cultivate chiar de ea si cu doua retete simple si gustoase, ideale de pregatit vara: o supa rece de rosii – gazpacho si rosii si ceapa umplute.

Sanatatea in Bucate 20 iunie_3
Rosii si ceapa umplute 

  • rosii
  • ceapa
  • parmezan
  • usturoi
  • ulei de masline
  • orez
  • prosecco
  • busuioc
  • menta
  • sare
  • piper

Scobim interiorul cepelor si al rosiilor. Miezul de la ceapa se marunteste si se caleste in ulei de masline, cu usturoi tocat. Se adauga orezul spalat in prealabil si miezul de rosie. Se stropeste totul cu un pahar de prosecco. Se adauga putina sare, piper si frunze de menta maruntite. Se razuie putin parmezan.

Intr-un vas ceramic se aseaza cateva ramurele de menta verde si deasupra rosiile si ceapa umplute cu amestecul cu orez. Se stropeste totul cu putin ulei de masline si se trimite la cuptor la 180 de grade

Rosii umplute
Gazpacho 

  • rosii
  • castraveti
  • ardei gras
  • paine
  • usturoi
  • ceapa
  • ulei de masline
  • apa
  • otet
  • sare

Rosiile se taie in bucati mari, la fel si castravetii, ardeii, ceapa si usturoiul. Adagam si usturoi, sare, otet, ulei de masline si daca e nevoie, putina apa. Se blendeaza bine impreuna cu bucati de paine uscata.

gazpacho
Incearca si reteta de Salmorejo 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 2 iulie 2017: Gazpacho | Rosii umplute