Fructele de mare sunt intotdeauna delicioase dar parca au mai mult farmec vara. Si e firesc sa fie asa. Astazi la Sanatatea in Bucate pregatim doua retete simple: langustine cu legume la grill si vongole. Gatiti si mancati sanatos!
Langustine cu legume la grill
- langustine
- dovlecei
- usturoi verde
- rosii
- usturoi proaspat
- salote
- unt
- ulei de masline
- sare
Pentru sosul de iaurt:
- iaurt
- ceapa verde
- usturoi verde
- sare
- ulei de masline
- marar
Dovleceii se taie pe lung. Langa ei punem si niste rosii taiate in felii groase. Se presara toate legumele cu sare si se dau la cuptor/grill sa se coaca, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Sosul de iaurt se pregateste simplu, amestecand iaurtul cu verdeturile maruntite (ceapa verde, usturoi verde, marar), ulei de masline si sare.
Cateii de usturoi se calesc in unt apoi se adauga cozile de langustine. Carnea de langustine va fi gatita atunci cand capata o culoare alb mat.
- vongole
- capere
- ansoa
- salote
- usturoi
- vin
- ulei de masline
- marar
- paine prajita
- lamaie
- unt
- sare
Ceapa se marunteste, la fel si usturoiul si se confiaza la o temperatura mica, in unt. Din cand in cand stingem cu vin alb. Cand ceapa s-a caramelizat adaugam fileurile de ansoa, caperele si un strop de roze.
Vongolele se pun pe foc impreuna cu amestecul de ceapa caramelizata, putin vin, smantana si felii de lamaie. Preparatul se serveste impreuna cu felii de paine prajita.