Ciulinii de balta sunt astazi vedete la Sanatatea in Bucate. In ciuda numelui si a aspectului neprietenos, ciulinii de balta sunt fructe comestibile, ba chiar extraordinar de gustoase, asemanatoare la gust si textura cu castanele. Mai multe despre ciulinii de balta cititi aici. 

Piure de ciulini de balta cu rapane

  • ciulini de balta
  • rapane
  • foi de dafin
  • cimbru
  • ulei
  • usturoi

Rapanele se fierb cu putina sare, o crenguta de cimbru si foi de dafin. Intr-o tigaie se caleste putin usturoi apoi se rumenesc usor rapaele fierte. Ciulinii de balta se fierb si se curata apoi se paseaza pana ce obtinem un piure.

 

Budinca de conopida

  • conopida
  • salote
  • usturoi
  • branza de vaci
  • smantana lichida
  • sare
  • oua
  • unt
  • nucsoara
  • coaja de lamaie

Conopida se desface in buchetele mici care se calesc usor in ulei. Salotele se toaca marunt, la fel si un catel de usturoi. Se adauga toate in tigaie, peste conopida si se sareaza. Se mai lasa un minut pe foc. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana lichida si ouale, apoi incorporam si conopida cu ceapa si usturoi.

Ungem cu unt niste forme ceramice pe care le umplem cu amestecul pregatit. Deasupra se razuieste nucsoara. Se da la cuptor la 170 de grade sa se rumeneasca.

Stir Fry de castane de apa cu pui

  • castane de apa
  • morcov
  • ciuperci
  • caju
  • pui
  • Sos:
  • sos de soia
  • ulei de susan
  • usturoi
  • ghimbir
  • pasta de ardei iute
  • amidon

Morcovul se taie rondele si se caleste in ulei, intr-un wok. Adaugam cajuul, ciupercile taiate in sferturi, castanele de apa maruntite. Sosul se pregateste astfel: in apa se dizolva amidonul, pasta de ardei iute, sos de soia, ulei de susan, usturoi pisat si ghimbir. Sosul se adauga in wok peste toate ingredientele si se amesteca.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 7 octombrie 2017: Piure de ciulini de balta cu rapane | Stir fry de castane de apa | Budinca de conopida