Invitata de astazi la emisiunea Sanatatea in Bucate este Valeria Racila Van Groningen – fosta campiona olimpica la canotaj. Se gateste si se discuta deci despre un meniu sanatos, conceput pentru sportivi: supa de linte, salata chinezeasca si chocolate lava cake.
Supa de linte
- linte
- ceapa
- morcovi
- dovlecel
- chimion macinat
- rosii in sos
Ceapa, dovlecelul, morcovii se taie marunt si se pun la calit in ulei vegetal. Se adauga chimion macinat apoi rosiile in sos. Se lasa cateva minute si se adauga lintea si apa cat sa o acopere putin. Cand lintea e fiarta se scoate o jumatate din cantitatea din oala si se blendeaza apoi se amesteca cu cealalta jumatate astfel incat sa avem doua texturi.
Salata chinezeasca
- varza chinezeasca
- ulei
- otet
- zahar
- sos de soia
- ceapa verde
- susan
- migdale
- noodles
- unt
Uleiul, otetul, zaharul, sosul de soia se pun intr-o craticioara pe foc sa se incalzeasca putin. Intre timp taiem salata chinezeasca, ceapa. Intr-o tigaie coacem usor semintele de susan, migdalele. Noodlesii ii prajit in unt. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol cu dressingul.
Lava de ciocolata
- trei oua
- trei galbenusuri
- trei linguri de zahar
- trei linguri de faina
- unt
- ciocolata topita
Ciocolata si untul se topesc pe baie de abur. Ouale se separa. Trei galbenusuri si trei oua intregi se amesteca bine cu trei linguri de zahar. Acest amestec se incorporeaza in ciocolata topita cu untul si se adauga faina. Compozitia se toarna in forme unse cu unt si se da la cuptor 6-7 minute la 180C, pentru a se forma o crusta.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 18 mai 2014: Supa de linte | Salata chinezeasca | Lava de ciocolata