In aceasta editie a emisiunii Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei a invitat-o pe Andreea Nitu (tastebazaar.blogspot.ro)- food blogger. Ei au pregatit impreuna un meniu plin de arome surprinzatoare: supa crema de rosii coapte cu crutoane de naut, chiftelute de curcan cu dovlecei si sos de iaurt si inghetata de piersici coapte cu lapte de cocos, busuioc si seminte de pin.
Supa crema de rosii coapte cu crutoane de naut
- rosii
- supa de legume
- busuioc
- parmezan
- naut
- nuca
- sare
- piper
- ulei de masline
Rosiile se taie in sferturi, se presara cu sare grunjoasa, piper si ulei de masline si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand sunt coapte se transfera intr-un vas, se amesteca cu rosii uscate si supa de legume si se blendeaza.
Boabele fierte de naut se presara cu oregano, rozmarin, ulei de masline si putina sare si se dau la cuptor.
Chiftelute de curcan cu dovlecei si sos de iaurt
- carne tocata de curcan
- dovlecel
- ceapa
- ou
- ardei iute
- usturoi
- menta
- chimion
- sare
- piper
- ulei de masline
- iaurt grecesc
- lamaie
- miez de nuca
- sumac
Se amesteca intr-un bol dovlecelul razuit, usturoiul maruntit, ceapa taiata marunt, menta taiata marunt, un ou, chimion pudra, miez de nuca prajit, sare. Se framanta si se formeaza chiftelutele care se prajesc pe ambele parti cateva minute sa se rumeneasca usor. Chiftelutele se transfera intr-o alta tigaie si se dau la cuptor sa se coaca inca 5-6 minute.
Sosul care va insoti chiftelutele este unul foarte proaspat, pregatit din: iaurt grecesc, sare, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline si sumac. Se amesteca toate ingredientele si se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
Inghetata de piersici coapte cu lapte de cocos busuioc si seminte de pin
- piersici
- lapte de cocos
- miere
- extract de vanilie
- busuioc
- zeama si coaja de lime
- seminte de pin
Piersicile se taie in sferturi si se pun pe o tava la copt. Semintele de pin se caramelizeaza intr-o tigaie cu putina miere. Piersicile coapte se amesteca cu laptele de cocos, extract de vanilie, coaja de lime si putina zeama de lime. Se blendeaza. Se toaca busuiocul si se adauga in amestec, se adauga si semintele de pin, apoi inghetata se trimite la congelator.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 20 iulie 2014: Supa crema de rosii coapte | Chiftelute de curcan | Inghetata de piersici coapte