La invitatia Gault&Millau, Alex Petricean, bucatarul-sef al anului in prima editie a ghidului in Romania,
propune parizienilor intre 25 septembrie-6 octombrie 2018 un meniu inspirat de bucataria romaneasca si
realizat cu ingrediente frantuzesti. In aceasta perioada Petricean conduce bucataria restaurantului Les Résidents (arondismentul 17, Paris).
El este insotit de o parte dintre colegii sai de la Maize (Bucuresti) care beneficiaza astfel de o experienta de
colaborare cu echipa franceza pe durata celor doua saptamani de proiect.

Citeste si articolul: Alex Petricean, Head Chef @Maize Farm to Table

Meniul de degustare creat de Petricean pentru aceasta ocazie include, printre altele, coltunasi din coaja
de cartof afumata, varza cu ‘carne’ (stridii si foi de varza), supa de peste cu taitei de casa sau galuste cu
prune (alune de padure si prune la gratar).

Este prima data cand am ocazia sa imi exprim propria filosofie in fata publicului parizian, unul din cele
mai rafinate si exigente din lume, iar reactiile pline de entuziasm de pana acum ma fac si mai increzator
in viitorul gastronomiei romanesti. Multumesc Gault&Millau Romania pentru ca ne ofera oportunitatea
de a prezenta lumii ce avem de spus pe plan culinar.’ a declarat Alex Petricean, bucatarul-sef al anului,
Gault&Millau Romania 2018.

Tot la initiativa Gault&Millau, Alex Petricean a fost invitat special la Gault&Millau Genuss-Messe Viena (8-
9 septembrie 2018), cel mai mare eveniment culinar din capitala Austriei, cu participarea a peste 100 de
bucatari si 50 de vinificatori.

Citeste si despre: Gault&Millau in Romania

Sursa info&foto: Gault&Millau Romania