Iulian Susala lucreaza in bucatarie de 15 ani. Provine dintr-o familie de bucatari si a lucrat in multe restaurante de prima clasa.
In calitate de invitat la Sanatatea in Bucate pregateste: salata cu branza de capra si porumbel sous-vide cu piure de pastarnac.
Porumbel sous-vide cu piure de pastarnac
- carne de porumbel
- broccoli
- sfecla rosie
- patrunjel
- ulei
- microplante
Sos de vin
- vin rosu
- gin
- mure
- ulei
Piure de pastarnac
- pastarnac
- unt
- vanilie
- smantana
- sare
- piper
Intr-o tigaie cu un strop de ulei se incalzesc 3-4 mure. Deasupra lor turnam un pahar cu vin rosu si lasam la foc mic pana ce obtinem o reductie bine legata, ca un sos de rodie.
Piureul de pastarnac se face din 500 gr de pastarnac, cu unt, smantana grasa (32% grasime), sare, piper, un baton de vanilie. Vanilia este un condiment cu gust unic, ce nu trebuie folosit numai in deserturi.
Porumbelul gatit sous-vide se rumeneste cu pielea in jos intr-o tigaie cu un strop de ulei de floarea soarelui.
Se serveste cu piure de pastarnac, bucati de sfecla rosie coapta, usturoi afumat, reductia de vin rosu cu mure si microplante.
Salata cu branza de capra
- branza de capra
- ou
- migdale
- faina
- mango
- rosii
- salata frisee
- patrunjel
- ulei
- sare
Ruloul de branza de capra se unge cu ulei de masline si se tapeteaza cu migdale sfaramate. Dam 4-5 minute la cuptor sa se rumeneasca crusta de migdale.
Din mango facem un piure cu ajutorul unui blender. Montam pe un platou. Asezam mai intai frunzele de salata frisee, rosii cherry, stropim cu ulei, si piure de mango, apoi rupem bucati de branza de capra cu crusta de migdale si le asezam deasupra.