„Bucurestiul, urmatoarea importanta destinatie culinara a Europei„ asa suna titlul unui recent articol marca National Geographic despre peisajul gastronomic bucureștean si noua generatie de bucatari (multi dintre ei formati in bucatarii europene de top) care revin acasa imbinand tehnicile moderne de gatire cu mostenirea culinara romaneasca.
„Mancati acolo unde mananca si localnicii” este indemnul National Geographic iar la aceasta categorie suntem onorati sa fim mentionati si noi, cu Bacania Veche – Delicatese & Gradina, casa buna pentru gusturile de suflet.
„Veti gasi Bacania Veche intr-o cladire veche chiar in Piata Romana. Cu zidurile de caramida si rafturi de lemn ce aduna produse artizanale, te primeste cu bucate nostalgice care reamintesc de copilarie si de bucataria bunicii. De exemplu, friptura de porc la cuptor cu sos de prune vine insotita de cel mai pufos piure de cartofi.”
In 2024, National Geographic scria si despre Mamaliga cremoasa cu selectie de ciuperci proaspete, un alt preparat prezent in Meniul Fix, de savurat la Bacania Veche Delicatese&Gradina.

In articol mai sunt mentionate si alte bistro-uri precum ARZU, 15A, SENVIS si Piata OBOR sau restaurantele fine dininig KAIAMO, NOUA, Kané dar si cateva localuri din categoria bucatariei internationale.
Multumim pentru recomandare, Renata Haidle – jurnalist food, travel&lifestyle si fotograf din Billings, Montana.