2011 este anul in care am inceput sa gatim pentru evenimente private si corporate. Imaginati-va ca pana in 2025 am invatat de la cei mai buni si am adaugat propria „nebunie” peste toate. De la personalizare pana la gust si calitate a ingredientelor.

Si da, sunt putini oameni care gandesc sezonal. Sa respecte adevaratul sezon si produsul care este in varful lui de gust. Sa gateasca proaspat, on the spot, si sa creada cu atata convingere ca mancarea trebuie sa se ridice la nivelul importantei evenimetului!

Multi abia ne vad. Sunt cu ochii pe curentele noi, pe ultimul foc de artificii. Doar ca asta conteaza atat de putin: planul nostru e sa facem bine ceea ce facem, iar asta n-are nicio legatura cu nimic.

Bucuria de a face lucrurile bine e mai mare decat multe chestii pe care le-am experimentat in viata! 🙂

Am citit recent ca trendurile anilor viitori includ #OrganicFood si #SlowFood! Heei! Fara sa ne laudam, noi am facut asta inca de la inceput! Am stiut de unde vine fiecare feliuta de carne sau branza de pe #TurulTarii. Cine sunt producatorii, cum produc, ce fac, cum sunt ei, ca oameni. Si am povestit asta, mai departe, oamenilor care au avut timp sa asculte. Si, culmea, si-au facut timp sa afle.

Am personalizat nu doar meniurile de #Nunta, ci si uneori fiecare farfurie in parte. Pentru ca suntem prezenti si pentru ca putem sa facem asta. Proportii diferite, continut diferit. Nu toti suntem la fel. Unii mancanca mai vegetarian, mai usor, altii sunt mai carnivori. Unii vor fripturile mai moist&juicy, altii mai bine gatite! Unii prefera burgerii blue, altii well done. Si daca tot suntem acolo, gatim acolo, mancam acolo – de ce n-am face efortul asta?!

Trendurile internationale par sa fie insa in urma Romaniei. Nu stiu de ce, dar orice citim pe tema asta in marile reviste despre Nunti – deja e facut la noi. Daca nu cumva chiar de catre noi. 

Live Cooking – done! BBQ live – done! #PastaStation – done! #ImmersiveFood – done, conform conceptului: personalizarea fiecarei farfurii in parte, cu ingredientele iubite de fiecare participant. Noi ii spuneam #BruschettaBar, dar era acolo. Burgers live – done. #VeganWedding – full vegan – done! De la antreuri la desert si tort! #Smokers – yap! Done that – prin 2017! Cu somon afumat la fata locului! #CulturalFood & #EthnicFood– yap!

Am introdus in meniurile de nunti si preparate ale altor culturi gastronomice, cerute de invitatii din India, Filipine, Germania, Olanda, Franta…

#LOCAL#Sezonal si #Organic – hahaha! pai noi asa am ajuns aici.
Meniurile noastre sunt atat de sezonale incat in contracte notam „cu bara”- adica nestiind cu un an inainte ce o sa fie atunci in piata, trecem cu alternative. De exemplu, daca evenimentul e in mai, o sa trecem „Cashpreze/Salata de ou”.

Ca daca nu au iesit inca tomatele alea bune, mai bine facem salata de ou decat sa lucram cu rosiile alea din Turcia, fara gust, fara miros, usor de confundat cu cartonul in care vin ambalate. 

#Proaspat e ceea ce marile reviste de afara catalogheaza la #FreshFood. 

Pai, noi doar asa stim. Cand cineva din echipa a uitat salata de vinere la Bucuresti, am batut la portile localnicilor din Poiana lui Stanga (unde e The Wedding House) si am adunat vinete, le-am copt, le-am facut salata si le-am pus-o invitatilor pe bufet: calduta inca, dar cu un irezistibil miros de fum proaspat! De exemplu acest #GazpachoShots nici nu era in meniu, dar am avut rosii si legume faine si nu ne-am putut abtine.

De ce am acceptat sa facem #OutdoorWeddings? Pentru ca ne place sa gatim cu responsabilitate, cu pasiune si cu multa implicare. Si da, recunosc, e o buna ocazie sa ii invatam pe invitati tot felul de chestii: de la cum se procura hrana, la cum se prepara.

Daca vrei sa stii mai multe despre ce facem si putem face, da un <click aici> sau scrie-ne direct la <click aici: mailto:>

Poti rasfoi si prezentarea de aici >> Prezentare oferta generala Bacania Veche Weddings

Bacanul vostru,

Marius Tudosiei