Pentru ca este sezonul in care pamantul ne daruieste tot felul de plante si vegetale proaspete, la Sanatatea in Bucate ne bucuram de niste frunze de kale.

In meniu: supa crema de kale cu cartofi copti si un burger vegetal care va fi adorat de copii – burger de naut cu sos de tahina si putina branza.

Supa de kale si cartofi copti

  • frunze de kale
  • unt
  • cartofi copti
  • ulei
  • pastarnac
  • ceapa rosie
  • ceapa roz
  • apa
  • usturoi
  • sare
  • pudra de wasabi
  • faina de tempura

Coacem 2-3 cartofi atat cat sa nu fie moi in interior, apoi ii curatam de coaja si ii maruntim.

Intr-o tigaie topim un calup de unt cu un strop de ulei. Pastarnacul se taie cubulete mici, la fel si ceapa rosie, ceapa roz si usturoiul. Se trimit toate in tigaie sa se caleasca. Se adauga apa, apoi cartofii copti. Frunzele de kale se curata de pe tija, se maruntesc si se trimit si ele in tigaie, cand toate legumele s-au inmuiat. Imediat, se opreste focul pentru ca frunzele de kale sa se gateasca numai de la caldura supei. Blendam bine si amestecam cu smantana lichida.

Pentru decor, prajim o frunza de kale in aluat tempura (preparat din doua linguri de faina si o lingura de amidon, amestecate cu apa). Frunza de kale se inmoaie in aluatul tempura si se scufunda in ulei foarte incins.

burger cu naut
Burger de naut

  • boabe de naut
  • unt
  • ceapa roz
  • pasta de tahina
  • codite de ceapa verde
  • frunze de spanac
  • crema de branza
  • lime
  • ulei
  • cartofi
  • rosii
  • sare
  • patrunjel

Ceapa roz se marunteste si se caleste in unt, cu un strop de apa. Maruntim si niste codite de ceapa verde si le adaugam in tigaie impreuna cu cateva frunze de spanac.

Boabele de naut se fierb si se sfarama usor cu un pasator pentru piure. Amestecam pasta de susan cu putina zeama de lime si zeama de la naut. Vom obtine un sos. Turnam putin din acest sos peste boabele de naut, adaugam crema de branza si continuam sa pasam pana ce avem o compozitie omogena (dar sa nu fie boabele de naut sfaramate integral)

Din compozitia cu naut formam o chiftea pe care o rumenim in tigaie, pe ambele parti.

Montam burgerul pe o chifla unsa cu crema de branza, adaugam si o felie de rosie, frunze de spanac, patrunjel. Servim cu cartofi prajiti si sos de tahina.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 3 iunie 2017: Supa de kale si cartofi copti | Burger de naut