Radu Iliescu gateste numai cu produse locale. S-a specializat in Belgia si respecta ideea de autentic romanesc si farm to table care presupune un drum cat mai scurt de la producator la consumator.
Meniul pe care il pregateste la Sanatatea in Bucate este mulat pe sezon si pe preparatele de la furnizorii locali: conopida cu seminte de floarea soarelui si slana si cartofi noi cu hrisca, branza de burduf si kale.
Conopida cu seminte de floarea soarelui si slana
- conopida
- unt
- sare
- seminte de floarea soarelui
- otet cu usturoi
- slanina
- mustar
- frunze de conopida
Din capatana de conopida se taie o felie groasa care se unge pe o parte cu mustar. Untul se rumeneste intr-o tigaie apoi bucata de conopida se aseaza in unt cu partea unsa cu mustar in jos. O lasam vreo 3 minute sa se caramelizeze.
Separat rumenim semintele de floarea soarelui in putin unt. Amestecam din untul ars in tigaie cu otetul cu usturoi pana ce obtinem o emulsie. Asezam pe farfurie conopida rumenita, semintele de floarea soarelui. Stropim cu emulsia pregatita iar deasupra asezam feliute subtiri de slana rumenita cu un arzator.

- cartofi noi
- frunze de kale
- branza de burduf
- hrisca
- ulei de rapita
- sare
- muguri de brad marinati
- flori de marar
- cimbrisor
- unt
Dressing:
- chefir
- ulei de rapita
Cartofii noi se taie in jumatate si se rumenesc intr-o tigaie cu taietura in jos – pentru inceput fara ulei. Apoi adaugam 3 linguri de de unt topit. Frunzele de kale se taie in jumatate, se ung cu putin ulei de rapita, se presara cu sare si se dau la cuptor sa devina crocante – 5 minute la 180 de grade. Dam la cuptor cateva minute si cartofii, cu taietura rumenita in sus, ca sa se coaca. Cand ii scoatem ii stropim cu putin otet si presaram sare.
Hrisca se rumeneste intr-o tigaie cu unt. Chefirul se amesteca cu ulei de rapita si sare. Aceasta va fi baza pe care asezam cartofii. Deasupra cartofilor asezam branza de burduf stropita, boabele de hrisca, muguri de brad marinati, flori de marar si cimbrisor. Deasupra asezam chipsurile din kale.
