Tuica de Prune Pater

0 out of 5
0 / 5 din 0 Recenzii

Tuica Pater din prune alese, facuta cu drag dupa o reteta de familie transmisa din tata in fiu de-a lungul a cinci generatii.

Prunele bine coapte, culese din livezi de pe coama dealurilor insorite din Arges, sunt transportate la locul de depozitare si puse in vasele pentru fermentare zdrobite. Fermentarea: are loc in butoaie cu capacitati 1500 – 3000 litri, confectionate din doage de lemn de stejar. Fermentarea dureaza intre 2 pana la 4 saptamani in functie de temperatura din locul unde sunt depozitate butoaiele cu prune. Prunele fermentate se transforma in borhot care constituie materia prima din care se fabrica tuica.

Distilarea: se face la cazanul propriu care are o capacitate de 200 l si este confectionat din tabla de cupru.

Cazanul este montat pe un focar-vatra de caramida unde se face focul.

Cazanul este dotat cu invartitor electric si manual cu lant (la fundul cazanului) si paleti (pentru peretii cazanului). De asemenea, el este racordat la niste racitoare care stau tot timpul intr-un bazin cu apa rece pentru a se produce condensarea vaporilor de alcool.

In afara cazanului se afla alte bazine in care se colecteaza boroghina (restul de borhot dupa ce a fost fiert si extras alcoolul).

Alc. 35% vol.

Imbuteliata in sticla de 70 cl

185.00 lei

✓ Livrare in 72h

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

Comanda telefonica
0752 202 103 sau 021 210 12 22 - L-D, 10.00 - 20.00