Cod rosu de iuteala in Bacania Veche! Sambata, pe 19 noiembrie am avut in pravalie unii dintre cei mai iuti ardei din lume: Habanero, Bhut Jolokia, Naga Viper, Trinidad Moruga Scorpion si Carolina Reaper.
I-a adus un pasionat de flacari pe cerul gurii care si-a antrenat papilele si care chiar cultiva astfel de soiuri dracesti, undeva in judetul Buzau – Ciprian Stan de la Chili Works.
Bineinteles, am avut si sosuri Chili Works: Iuteata, Naga Viper SOS, All Star Pain SOS, Dracu Gol, Jalapeno Feliati si Start Dust.
Si iute-iute ne-am incalzit gatind in curte un curcan Kung Pao – o reteta grozava, cu alune rumenite si un sos iute din ardei verzi si blanzi (de-ai nostri), Habanero red – carnos si aromat si Habanero paper lantern – mai subtire dar mai aprig.
PaulaAna Ciocolate a adus si ea praline negre si iuti (cu chili&lime).