Am prins o zi frumoasa de noiembrie si-am zis ca n-ar fi rau sa ne mai bucuram de gatit afara. Pentru atelierul de gatit cu echipa Uniqa Asigurari am ales o locatie minunata – Green Mogo- si un meniu saltaret, cu 7 retete de sezon si ingrediente locale, procurate de la fermieri.

Au fost 20 de persoane implicate activ in gatit, asa ca am avut echipe mai mici si cateva posturi de lucru. Si-a fost mare distractie, mai ales dupa ce-am ciocnit un paharel de palinca aromata cu baton de vanilie si cuisoare :))

Dar, sa ne intoarcem la meniu. Ne-am incalzit cu o supa cremoasa de dovleac, cu seminte de dovleac coapte si salvie prajita pe deasupra. Am batut o fasole ca si cum ar fi fost humus, cu tot cu pasta de susan, seminte de pin si lipii crocante si-am copt pe grill ultimele vinete din an, le-am stropit cu ulei de masline si le-am servit cu iaurt cremos si rubine de rodie. Tot pe grill am rumenit si niste muschiuleti de porc marinati. Am avut si-un pastrav pe care l-am rumenit pe plita si i-am facut si-un sos de lamaie. Si ne-am intors la legume cu o salata calda de fasole verde cu alune de padure si coaja de citrice si-o salata de toamna (cu gogonele, ardei si sos de mustar).

Ce-a iesit, a fost bun-bun. Pentru ca nu ne place sa risipim mancarea, am avut caserole pregatite pentru cine a dorit sa ia bucate si acasa.

Si pentru ca la Green Mogo se intampla tot soiul de ateliere, cineva din echipa a avut de facut munca bruta si-a executat pe loc doua tocatoare. A fost distractiv! đŸ™‚

Vedeti cateva imagini in galeria de mai jos.