Ulei extravirgin Eliada agoureleo, 500 ml
AGOURELEO HALKIDIKIS (gr) este un ulei de măsline de categorie superioară obținut în 2022 direct din măsline și exclusiv prin procedee mecanice, prin presarea la rece (<27◦C) a măslinelor din varietatea Hondroelia – măsline cărnoase din regiunea Halkidiki, megaritiki și koroneiki.
Uleiul este produs chiar în ziua recoltării, din măslinele verzi, necoapte, culese manual de pe crengile de măslin. Conținutul ridicat de clorofilă al măslinelor recoltate timpuriu dă nuanța distinctivă de verde, diferită de cea a altor tipuri de ulei extravirgin care pot varia până la nuanțe de auriu strălucitor sau arămiu.
In timp ce un litru de ulei clasic se extrage din 3-5 kg de masline coapte, 1 litru de Agoureleo se extrage din peste 10 kg de masline verzi, avand un gust mai intens si mai multi nutrienti.
Sugestii de servire
Cu parfum fructat, asemănător roșiilor uscate la soare, gust puternic distinctiv de migdala și nucă verde și o notă finală ușor picantă și amăruie, uleiul agoureleo completează delicios rețetele de paste, legumele fierte sau gătite la aburi, diverse salate, puiul și peștele proaspăt sau poate fi servit simplu, cu pâine caldă sau prăjită.
AGOURELEO HALKIDIKIS conține o cantitate ridicată de antioxidanți, în special oleaceină și oleocantal, polifenoli cu rol important în reducerea nivelului colesterolului, combaterea inflamațiilor, reglarea nivelului glicemiei și chiar a greutății corporale.
Aciditate max. 0.48; absorbtie ultraviolet K268 < 0.105, K232 <1.64, D.K. < -0.001, valoare peroxid < 20 (4.8), ceruri < 100 mg/kg meq (22), conform buletin de analize 101378/20.12.2022;
90.00 lei
În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.
0752 202 103 sau 021 210 12 22 - L-D, 10.00 - 20.00