Miere de salcam Merindar
Mierea 100% naturală este medicamentul pe care natura ni l-a oferit. Mierea are în compoziţia sa diverse minerale, vitamine şi principii active pe care planta transmite, prin albine, mierii si, prin miere, omului.
Mierea de salcâm este obţinută de albine din nectarul florilor de salcâm împreuna cu nectarul mai multor tipuri de flori. Pentru ca o miere sa fie considerata de salcâm, trebuie ca conţină cel putin 20% miere provenita din polenul florilor de salcâm: între 20 si 25% este miere de calitatea a II-a, între 25-30% miere de calitatea I-a, si peste 30% este miere superioara.
Mierea de salcâm cristalizează mult mai încet decât alte tipuri de miere (1-2 ani). Exista doua tipuri principale de zaharuri prezente in miere: fructoza şi glucoza. Procentul acestora difera de la o miere la alta – în general procentul de fructoza variază între 30 şi 44% iar cel de glucoză între 25 şi 40%. De fapt glucoza este cauza principala a cristalizării din pricina ca este mai puţin solubilă prin comparaţie cu fructoza, care rămâne în stare lichidă o perioada mai îndelungată.
Mierea de salcâm este uşor absorbită de corp. Fiind mai bogată în fructoză, ea are un index glicemic mai scazut şi de aceea este mai potrivită pentru persoanele care suferă de diabetul de tip II. De asemenea, datorită unui conţinut de polen mai redus, mierea de salcâm nu produce reacţii alergice.
Beneficiile mierii de salcâm:
Ajută la normalizarea tensiunii şi la echilibrarea compoziţiei sângelui, crescând nivelul de hemoglobină.
Ajută la un somn normal, are un efect calmant, ajută la eliminarea stresului
Stimulează activitatea creierului fiind de mult ajutor persoanelor care desfăşoară activitati intelectuale intense.
Are un efect ameliorator pentru afecţiuni precum rinite, bronşite, laringite, etc.
Are efect benefic în tratamentul gastritelor, ulcerelor şi altor boli gastro-intestinale.
Stimulează vindecarea rănilor, arsurilor și cicatricelor – se aplică miere crudă pe bandajele folosite.
Utilizarea mierii de salcam
Se recomandă consumul mierii în stare crudă!
Dacă se foloseşte mierea ca îndulcitor pentru cafea/ceai sau alte băuturi calde se recomandă ca temperatura lichidului să nu depăşească 40 de grade Celsius la momentul introducerii mierii.
27.00 lei
În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.
0752 202 103 sau 021 210 12 22 - L-D, 10.00 - 20.00