Descriere
Morcovii, la fel ca ceapa, cartoful sau roșiile, se află în topul celor mai consumate legume, la nivel global. Fie că este mâncat crud, gătit, în combinații culinare mai complexe sau mai simple, morcovul are o mulțime de beneficii asupra organismului nostru.
Rădăcina portocalie se datorează carotenoizilor; cel mai important dintre aceștia, betacarotenul, este transformat de către organism în vitamina A.
Dulceata de morcovi, o reteta de dulceata foarte aromata si gustoasa plina de vitamine ajută printre altele și la combaterea tusei convulsive.
Ingrediente: morcovi 67%, zahăr 33%, scorțișoară. Conținut total zaharuri: maxim 45%. Produs de casă, sterilizat în baie de apă.
A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g):
valoare nutritivă 162 kcal
proteine 0,6 g
lipide 0,1 g
glucide 39 g
fibre alimentare 1,8 g