Despre Meniu

Pentru copiii din gradinitele cu care lucram gatim ca pentru ai nostri. 

Meniul este avizat si semnat de un medic nutritionist, de doua ori pe an, printr-o “ancheta alimentara” – documentul legal care atesta conformitatea % cu necesarul zilnic de calorii, proteine, glucide si lipide din alimentatia normala a unui copil.

Meniul este conceput pe sezoane, astfel incat sa beneficiem mereu de ce este mai proaspat in fiecare anotimp, este echilibrat si acopera cea mai mare parte din necesarul zilnic al unui copil pentru o dezvoltare sanatoasa.

O zi pe saptamana – luni – este ziua fara carne, in rest avem pui, peste, curcan si vita, cate o data pe saptamana din fiecare.

Nu folosim arome artificiale, coloranti sau prafuri magice. Gustul vine din proportia de condimente si legume sanatoase folosite in cantitate generoasa.

Folosim numai produse proaspete, cat mai naturale si mai apropiate de gustul lor firesc:

*legume de sezon, sau iarna legume conservate de noi

*paine cu maia, din faina integrala, cu tarate, de la furnizorul nostru de incredere – “Brutaria Colt de Paine” ulei de masline de la doua ferme de mici producatori din Grecia. Le puteti testa si achizitiona si din pravalia noastra din Barbu Vacarescu 49.

*pestele si carnea de vita provin de la cele mai de incredere raioane de specialitate: cele de la Metro, deocamdata cea mai sigura sursa pe care am testat-o. Niciodata congelate, ci achizitionate cu o zi inainte de preparare sau chiar in dimineata zilei respective.

*deserturile/gustarile sunt toate preparate de noi, inclusiv biscuitii digestivi sau cei cu fructe si cu ciocolata. Retetele sunt adaptate si contin o cantitate cat mai mica de zahar – de exemplu in cazul biscuitilor digestivi avem 1g de zahar/ biscuit. Acolo unde putem, folosim melasa (un zahar brun, cremos, din trestie) in loc de zahar.

*lactatele pe care le folosim provin de la o mica ferma de lapte cu care lucram de cativa ani. De la ei avem iaurt, lapte, branza dulce, smantana pentru gatit si branza telemea, toate din lapte de vaca, nu din lapte praf, fara fara aditivi, conservati, agenti de ingrosare sau stabilizatori. Laptele lor are termen de valabilitate 48 h, iar asta spune tot.

Ca procedeu de gatire, este important sa stiti ca nu prajim nimic. Totul este copt, fiert sau gatit la aburi. Mancarea este in general mai putin sarata, spre deloc.


Daca vrei sa afli primul ce mai pregatim savuros in Bacania Veche, completeaza adresa ta de e-mail in campul de mai jos :)