Salmorejo este o reteta perfecta pentru vara, cand e sezonul rosiilor de gradina si nu ai chef sa deschizi aragazul. Da! Salmorejo este o supa rece, un preparat din bucataria spaniola pe care noi l-am introdus in meniul de la Bistro Bacania Veche the Charity Shop in varianta cu avocado si castraveti.

Mai jos gasesti reteta pe care o poti incerca si tu acasa.

Ingrediente 

  • rosii
  • paine uscata
  • ulei de masline
  • usturoi
  • Sherry otet balsamic din Jerez
  • ou fiert
  • jamon
  • sare

Cresteaza pielita rosiilor si pune-le cateva minute la oparit in apa clocotita. Ca sa le poti indeparta usor pielita, scufunda-le imediat in apa cu gheata.

Pune painea uscata la inmuiat in apa apoi adauga laolalta toate ingredientele in vasul unui blender si blendeaza in timp ce torni ulei de masline.

In cateva minute vei obtine o supa cu o consistenta cremoasa, perfect aromata.

Inainte de servire, decoreaza cu bucatele de jamon taiat fin, bucati de ou fiert, putin ulei de masline si picaturi de otet sherry.

Incearca si retetele: Supa crema de rosii coapte| Mancare de rosii cu marar