Nimic nu se compara cu pastele proaspete, facute de de mana, taiate de mana. Ca sa-ti iasa perfecte ai nevoie de faina din grau dur (gasesti in Bacania Veche)

Pentru aluatul de paste, regula este 100 de grame de faina la un ou. Ex. 300 gr de faina, trei oua.

  • 300 gr faina
  • trei oua
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline (optional)

Amesteci faina cu sarea intr-un bol. Faci un locsor in care sa spargi ouale si adaugi si uleiul de masline, apoi framanti bine aluatul pana ce devine neted si elastic. Inveleste-l intr-o folie alimentara si lasa-l sa se odihneasca in frigider cateva minute. Intinde o foaie subtire de aluat si taie pastele dupa plac. Poti sa le faci chiar mai late – pappardelle sau cu diverse umpluturi – ravioli. Le lasi putin la zvantat apoi le fierbi in apa cu sare.

Incearca si: Ravioli de casa cu busuioc sau Paste de casa cu pesto