Papoutsakia e o reteta greceasca de care oricine se indragosteste. E o vanata umpluta cu carne tocata inmiresmata cu ierburi mediteraneene. In sezonul vinetelor e preferata noastra. Incearc-o si tu!

  • vinete
  • ulei de masline
  • carne de vita
  • ceapa
  • usturoi
  • rosii
  • patrunjel
  • sos bechamel (faina, lapte, unt, smantana, nucsoara)
  • maghiran
  • branza cheddar

Vinetele se taie in jumatate, cu tot cu codita, si se scobesc. Pastram miezul. Vinetele scobite se prajesc usor in ulei de masline.

Umplutura se pregateste astfel: se caleste ceapa taiata marunt apoi miezul tocat de la vinete. Se mai adauga ulei de masline, carnea tocata si se lasa la prajit. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga si rosiile taiate marunt. Se adauga maghiranul proaspat, tocat.

Sosul bechamel: se topeste untul si imediat ce se incalzeste adaugam faina si amestecam rapid apoi adaugam laptele si smantana. Continuam sa amestecam pana avem o crema. Razuim nucsoara. Citeste si: 20 de sosuri si dressinguri pe care sa le faci in casa

In interiorul fiecarei vinete punem cate o feliuta de cheddar apoi asezam umplutura. Deasupra adaugam sosul bechamel si trimitem la cuptor.

Vezi alte retete cu vinete, aici! 

Pofta buna!