Indiferent de anotimp sau de ocazie, gogosile fac furori. Iar vestea minunata este ca avem bar de gogosi si la nuntile pentru care gatim!

Daca vrei sa faci gogosi acasa, iata reteta mai jos:

Gogosi

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie
  • 325 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 1 lingura miere
  • 1 praf de sare

Pregatim o maia din drojdie, miere si putin lapte cald. Adaugam doua galbenusuri si mixam. Cernem faina intr-un bol.

Adaugam un praf de sare si mixul cu lapte, drojdie si galbenusuri. Framantam si adaugam si celelalte doua galbenusuri, unt topit si continuam framantarea. Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam la dospit o ora.

Intindem foaia de aluat, decupam gogosile cu ajutorul unui pahar apoi le prajim in baie de ulei.

Incearca-le cu mieredulceata de afine sau gem de capsune cu rubarba!