Scrumbie de Dunare afumata de la Deltaica

0 out of 5
0 / 5 din 0 Recenzii

Scrumbia de Dunare afumata este un produs regional, pregatit dupa o reteta traditionala (veche de 100 de ani) din Delta Dunarii, aria Frecatei. Si este primul produs romanesc care a primit de la Uniunea Europeana un certificat IGP (produs cu  indicatie geografica protejata)

Dupa obtinerea acestui certificat, scrumbia de Dunare afumata se produce doar in arealul Deltei de catre cei care s-au asociat unei cooperative.

Metoda de afumare la rece a pestelui in zona Deltei Dunarii este o metoda traditionala, foarte veche, mentionata de Grigore Antipa in 1916. Si in zilele noastre se pastreaza aceeasi reteta, specifica zonei. Pentru prepararea scrumbiei de Dunare afumata se folosesc doar scrumbii de Dunare si sare gema, iar ca ingredient auxiliar – rumegus din lemn de esenta tare. Nu se folosesc aditivi, coloranti sau conservanti.

Afumarea la rece are patru etape: zvantarea, afumarea, racirea si maturarea care se face prin pastrare in locuri racoroase si in curenti de aer.

Scrumbia este curatata, sarata, zvantata la temperatura controlata de 25 de grade Celsius si afumata la rece numai cu fum din rumegus din lemn de esenta tare.  Produsul este bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6.

Produsul finit – Scrumbia de Dunare afumata – este un peste intreg, de culoare metalizata, aurie, oferita de procesul de afumare. Textura este suculenta iar consistenta onctuoasa. La inceput are un gust dulce, apoi sarat si usor acrisor.

Surse info: https://www.facebook.com/scrumbiededunareafumata/, Asociatia RO-PESCADOR 

O scrumbie are ~200g

Livram doar in Bucuresti si in apropiere, impreuna cu alte produse din Bacania Veche sau mancare gatita. Din motive de siguranta alimentara nu o vom putea expedia prin curier.

30.00 lei

✓ Livrare in 72h

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

Comanda telefonica
0752 202 103 sau 021 210 12 22 - L-D, 10.00 - 20.00