Branza maturata semitare Trapist Arkase 200 g
Branza Trapist din familia Arkase este o branza maturata semitare din lapte de vaca.
A fost inventata de calugarii francezi catolici din abatia Port-du-Salut. Acest tip de branza este extrem de populara in Franta, Belgia, Bosnia si Hertegovina, si Ungaria.
Facut din lapte local proaspat de vaca, Trapist de Arkase evoca spiritul disciplinat si plin speranta al manastirilor vechi.
Branza trapista a fost foarte iubita in vechile gospodarii aristocratice, si chiar la curtea imperiala.
Se topeste usor si are un gust bland, o culoare galbuie pal si gauri imprastiate de 3-5 mm.
De obicei se consuma cu fructe si vin, sau ca topping topit pentru preparate fierte sau prajite.
Arkase este detinuta de antreprenori locali – familia Rétyi din satul Arcus din judetul Covasna, la 3 km de Sfantu Gheorghe, si a fost construita din dorinta de a produce branzeturi din lapte proaspat local, cu tehnologie elvetiana.
Materia prima provine din ferma proprie unde exista circa 200 de vaci care asigura in jur de 7.000 de litri de lapte zilnic.
Ingrediente: lapte de vaca pasteurizat de origine romaneasca, cheag, culturi lactice selectionate, cloura de calciu, sare max. 2%, lizomi, continut de grasime raportat la substanta uscata: 30%.
Pentru a comanda acest produs va rugam sa sunati direct in pravalie si va cantarim cantitatea dorita.
110 lei/kg
0752 202 103 sau 021 210 12 22 - L-D, 10.00 - 20.00