HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, cea care a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.
Organizația isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 

Parteneriatul dintre Bacania Veche si Hospice Casa Sperantei a inceput in anul 2011.  In 2012 a luat nastere Bacania Veche The Charity Shop – proiect prin care 9% din incasarile din bistro merg in favoarea Fundatiei care se ocupa de ingrijirea bolnavilor cu boli incurabile.

In 2014 am inceput colaborarea pentru masa pacientilor adulti de la Hospice, iar din vara lui 2016 gatim si pentru pacientii sectiei de pediatrie ai aceleiasi fundatii.

Bacania Veche la evenimentul Globalworth - 29 iunie 2016
Bacania Veche a gatit la Centrul socio-medical HOSPICE Casa Sperantei de la Adunatii-Copaceni in cadrul #GlobalWorthCampDay – 29 iunie 2016