Superioara ca proprietati celorlalte tipuri de miere, mierea de mana este rara. Si ca tot ce-i rar, este sanatoasa si … mai scumpa decat mierea florala.

Iata de ce :

Mierea de mana nu provine de la flori si nu se obtine in fiecare an.

Prin mana se intelege o substanta dulce care se formeaza primavara pe ramurile si tulpinile de artar, mesteacan, arin sau salcie, datorita trecerii plantelor la starea de vegetatie sau dupa infrunzire, cand seva este abundenta si bogata in substante zaha­roase.

De asemenea, mierea de mana poate proveni din secretia produsa de diferitele specii de afide care se hranesc cu seva copacilor.

Mana este culeasa de catre albine dimineata sau pe toata perioada zilei din locuri umbroase, unde mana nu se usuca.

Cum recunosti mierea de mana? 

Este mai inchisa la culoare, uneori de un maro foarte inchis iar procesul de cristalizare intervine numai atunci cand ea contine si miere forala.

Ce beneficii are mierea de mana?

  • mierea de mana contine rasini care ii dau o aroma specifica, intensa
  • este bogata in polifenoli cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare, antioxidante
  • contine de 20 de ori mai multe vitamine si saruri minerale decat mierea din nectarul florilor
  • ajuta la cresterea imunitatii si este folosita in tratarea anemiilor

In Bacania Veche vei gasi miere de mana de la mai multi apicultori din Romania. Te asteptam la noi de luni pana sambata de la 10.00 la 20.00, si duminica de la 10.00 la 18.00 pe Barbu Vacarescu, nr 49. 

Citeste si articolul: Petimezi, cel mai vechi indulcitor din lume

Foto&text: Raluca Constantin