Dacia25

Dacia 25 este noua destinație favorită a Bucureștiului. Aici meniul e simplu, cu gusturi directe iar #EatLocal se suprapune peste #comfortfood într-o ambianță extrem de prietenoasă și plăcută!

Fă o rezervare

Un restaurant mic, cu o grădină superbă, ascunsă între calcanurile caselor din jur, unde o magnolie enormă veghează asupra liniștii desăvârșite.

Restaurantul e deschis din 21 iulie 2021, iar la doar 4 luni era desemnat prin votul publicului revistei Horeca Insight drept al treilea cel mai bun bistro din România. La ediția imediat următoare a Horeca Awards, în 2022, același mecanism de vot combinat al specialiștilor din industrie și al publicului ne-a plasat pe locul 2!

Recunoaștere

În Decembrie 2022, Roberta Metsola (Președintele Parlamentului European) a luat cina la noi în Dacia25, alături de echipa cu care lucrează.

Am fost foarte mândru să văd că mâncarea românească primește recunoaștere la nivel înalt!

În martie 2024 a ales să vină tot la noi, a plecat cu zâmbetul pe buze, cu mulțumirea unei mese memorabile, dar și cu semi-promisiunea "ne vedem data viitoare".
Ciorba oltenească de urzici, peștele afumat de la Bacău, fasolea bătută sau plăcinta cu ficat și ciuperci au fost apreciate drept delicatesele serii. 

Mă bucur să fac această "introducere generala în bucătăria românească" pentru orice străin ne calcă pragul în #Dacia25 

 
Restaurant Guru

Restaurant Guru ne recomandă.

Tripadvisor

Tripadvisor ne recomandă.

Pentru început, România actuală

Pateu de casă din ficat de pasăre cu ienibahar și dressing de trufe

Fel principal

Mămăligă cremoasă cu selecție de ciuperci proaspete, cimbrișor și usturoi

Desert

Lapte de pasăre, cu baton de vanilie

Derapajele Zilei

Deși Băcănia Veche a fost mereu despre mâncarea Românească, în Dacia 25 avem zilnic tot felul de "derapaje" cosmopolite. De ce? Ca să ne țină simțurile ascuțite, să ne scoată din rutină și să ne arate și alte gusturi. Meniul de Derapaje se schimbă zilnic!

Evenimente private

Băcănia Veche Delicatese&Gradină este locul ideal pentru evenimente corporate, workshopuri, petreceri sau evenimente speciale (degustări, prezentări de produs, conferințe ale companiilor sau altele la care nu ne-am gândit încă).