Costi Roca este bucatar de gastropub. Este obisnuit sa faca in farfurie unele combinatii inedite, asa ca l-am chemat si la Sanatatea in Bucate unde ne pregateste: salata calda de cartofi noi cu pastrav afumat si baked Alaska – un desert spectaculos, cu inghetata, pandispan si bezea.

Salata de cartofi noi cu pastrav afumat 

  • cartofi noi
  • pastrav afumat
  • boabe de coriandru
  • frunze de coriandru
  • frunze de spanac
  • unt
  • ceapa rosie
  • ridiche

Pentru dressing:

  • mustar
  • hrean
  • miere
  • ulei de masline
  • ghimbir
  • sare

Cartofii se pun la fiert si se taie pe jumatate si se rumenesc in unt. Se presara sare. Adaugam in tigaie ceapa rosie taiata rondele fine (cu inelele desfacute). Ridichile se taie felii subtiri si se pun si ele in tigaie sa stea un minut pe foc impreuna cu celelalte ingrediente.

Dressingul: amestecam mustar simplu, hrean proaspat ras, o lingura de miere, putin ulei de masline, ghimbir tocat si un strop de sare si niste boabe de coriandru.

Se asambleaza salata: frunzele de spanac, frunzele de coriandru, bucatile de pastrav afumat, cartofii calzi si dressingul.

Baked Alaska
Baked Alaska

  • inghetata de cacao
  • inghetata de mango
  • pandispan
  • sirop de zahar (118 ml apa + 200 gr zahar)
  • bezea (4 oua+zeama de lime)

Albusurile se bat cu zeama de la o jumatate de lime. Cand avem o spuma de ou incepem sa turnam siropul de zahar cald, in fir subtire (va gati si albusul). Si batem in continuare spuma pana ce vom obtine o bezea elvetiana.

Intr-un ramekin asezam folie alimentara apoi doua linguri de inghetata de cacao. Deasupra vine o lingura de inghetata de mango si blatul de pandispan. Tragem folia deasupra si dam vasul la congelator. Scoatem vasul de la congelator si asezam continutul pe o farfurie. Acoperim totul cu bezea si rumenim cu ajutorul unei torte.

SB
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 28 mai 2017: Salata de cartofi noi cu pastrav afumat | Baked Alaska