Asteptand primavara, mai pregatim cate ceva in bucatarie. Astazi la Sanatatea in Bucate avem doua retete grozave, pe care oricine le poate incerca acasa: calamar umplut cu portocale rosii si un chec rapid si aromat.

Calamar umplut cu portocale rosii

  • calamar
  • portocale rosii
  • ulei de masline
  • ceapa
  • orez
  • chorizo
  • pudra de ardei iute
  • apa
  • fenicul
  • usturoi
  • unt

Ceapa se toaca si se caleste impreuna cu chorizo. Se adauga si orezul si putina apa. Dupa ce calamarii au fost curatati ii umplem cu amestecul pregatit.

Ceapa si feniculul se calesc impreuna cu felii de portocale rosii. Se adauga boia afumata, sare, piper. Calamarii umpluti se pun sa se gateasca in tigaie peste ceapa si fenicul. Spre final se adauga o lingura de unt.

Chec 

  • 300 gr oua
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • cacao
  • fulgi de migdale
  • zahar pudra
  • zahar cu bourbon
  • 6 linguri ulei
  • unt
  • praf de copt

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si galbenusurile se bat cu cealalta jumatate. Uleiul se amesteca usor in albusurile batute pentru ca bulele de aer sa se pastreze. In bolul cu albus punem galbenusurile batute cu zahar si amestecam usor. Se adauga praful de copt amestecat cu faina. Compozitia se imparte in doua – o parte o amestecam cu pudra de cacao. Fulgii de migdale se presara pe fundul unei forme de copt care a fost unsa cu unt, apoi se toarna compozitia cu vanilie si cea cu cacao. Cu un bat de frigaruie se amesteca cele doua compozitii. Se da la cuptor.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 25 februarie 2017: Calamar umplut cu portocale rosii | Chec