Marius Tudosiei e fericit. Astazi e inconjurat o bogatie a padurilor, asadar ne vom bucura numai de bucate cu hribi: carpaccio cu hribi, hribi cu smantana, risotto cu hribi si supa crema cu hribi.

Citeste si articolul: Ciupercile de padure. Ce mancam?

Carpaccio cu hribi

  • hribi
  • zeama de lamaie
  • ulei
  • sare
  • otet balsamic

Ciupercile se taie felii pe lung, se presara cu sare, zeama de lamaie, ulei de masline, otet balsamic. Se lasa la rece sa se patrunda aromele, apoi se serveste.

Hribi cu smantana

  • hribi
  • ulei de alune
  • ceapa
  • usturoi
  • smantana
  • maghiran
  • sare
  • piper

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei de alune. Cand se inmoaie se adauga putin usturoi taiat felii, apoi ciupercile. Se lasa impreuna la foc. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Se mai adauga doi catei de usturoi taiati in feliute subtiri. Spre final turnam smantana

 Risotto cu hribi

  • orez
  • hribi
  • vin alb
  • smantana
  • ceapa
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • parmezan

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc. Se adauga orezul si se lasa la incins apoi se stinge cu vin alb. Palariile de hribi se taie felii si se adauga peste orezul cu vin. Se adauga smantana dulce, piper, sare. Deasupra se razuieste parmezan.

Supa crema cu hribi

  • ceapa alba
  • ceapa rosie
  • dovlecel
  • usturoi
  • ulei
  • hribi
  • cartofi
  • apa
  • ulei de alune

Uleiul de alune se pune la incalzit. Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Apoi se adauga cartofii taiati cubulete, usturoiul, cativa hribi taiati felii, putin unt si spre final dovlecelul. Cand s-au calit toate legumele, se adauga cateva palarii de hribi si se lasa sa se inmoaie la foc mic, cu putina apa. Cand toate legumele sunt fierte, se blendeaza. Asezonarea o facem la final.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 19 iunie 2014: Carpaccio cu hribi | Hribi cu smantana | Risotto cu hribi | Supa crema cu hribi