Placinta cu ton si legume (tuna pie) este o varianta de vara a placintei ciobanesti (Sheperd’s pie). Si este foarte usor de pregatit atunci cand ai ingrediente de calitate. Noi am folosit salata Insalatissime Rio Mare.

Ingrediente

  • o cutie Insalatissime Rio Mare
  • ulei de masline
  • cartofi fierti
  • parmezan
  • crema de branza
  • arpagic marinat in otet
  • fasole
  • broccoli
  • apio
  • sare
  • bulion

dsc_0024rio
Fierbem cartofii si ii transformam intr-un piure pufos, cu mult unt si parmezan, ca sa faca o crusta minunata. In acelasi piure amestecam crema de branza, sare si piper. Daca-ti doresti un piure mai moale, poti adauga si putin lapte.

In ulei de masline calim ceapa taiata marunt si cateva cepe conservate in otet. Adaugam bulion si putina apa. Tijele de telina taiate subtire si buchetele de broccoli ajung si ele in tigaie sa se inmoaie usor. Boabe de fasole fierte si doua conserve de insalatissime Rio Mare si doua conserve de ton Rio Mare in ulei de masline (fara ulei).

Amestecul se pune intr-un vas ceramic si se acopera cu un strat generos de piure.  Se mai presara putin parmezan si se trimite la cuptor sa se rumeneasca frumos.

logo-rio-mare