Tuna Cakes sunt niste chiftele cu ton, frumos rumenite in cuptor. Se pregatesc foarte usor si pot fi o masa in sine daca le adaugi o salata sau legume la abur.

Ingrediente: 

  • cartofi fierti
  • ton Rio Mare in suc propriu sau in ulei de masline
  • ou
  • jalapeno
  • unt
  • ceapa
  • pesmet
  • piper
  • zeama de lamaie

ton in suc natur 160g

 

Ardeiul jalapeno se coace si se curata. Ceapa rosie se taie si se caleste putin in unt, cat sa se inmoaie. Cartofii fierti se pun intr-un bol si se maruntesc cu o furculita. Se adauga bucati de ton Rio Mare, ceapa calita, ardeiul jalapeno, zeama de lamaie, sare, piper proaspat macinat si pesmet care sa lege toata compozitia.

Se amesteca toate ingredientele si se formeaza chiftele. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se mai stropesc cu putin ulei de masline si se dau la cuptor la 180-190 de grade, cu caldura de sus, ca sa se rumeneasca frumos.

Pofta buna!

logo-rio-mare