Tiramisu este un desert foarte usor de pregatit. Practic, nu exista scuze sa nu pregatesti reteta asta¬†perfecta pentru un inceput de vara, cand pietele sunt pline de capsuni ūüôā

Ingrediente:

  • piscoturi
  • cafea
  • zahar
  • mascarpone
  • oua
  • amaretto
  • pastai de vanilie
  • crema de whisky
  • menta
  • capsuni
  • zmeura
  • afine

Ne ocupam de o cafea pe care o fierbem indelung, sa fie concentrata. O strecuram si o lasam sa se racoreasca.

Galbenusurile si zaharul (cate o lingurita de zahar pentru fiecare galbenus) se amesteca cu mixerul pana ce obtinem o crema fina si deschisa la culoare. Asezam bolul pe un vas cu apa fiarta si amestecam pana ce crema se leaga. Adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, apoi un strop (sau mai mult) de amaretto.  Albusurile se bat spuma, cu putin zahar, ca pentru bezea.

Branza mascarpone si crema de ou se amesteca usor pana ce se omogenizeaza, apoi se incorporeaza cu grija si albusurile batute spuma.

Se combina crema de whisky si cafeaua racita. Piscoturile se inmoaie rand pe rand in cafea si se aseaza pe fundul paharelor, apoi se asterne un strat de crema, din nou piscoturi, apoi iar crema. Se decoreaza cu fructe din belsug si se da la rece.