Supa de ceapa este un preparat de vis, un reper al traditiei culinare franceze. Savuroasa, dulceaga, gatita lent, supa de ceapa iti dezvaluie treptat aromele fine ale Frantei si iti bucura simturile.

Ne bucuram s-o pregatim si pentru tine la bistro Bacania Veche the Charity Shop:)

Ingrediente:

  • 5-6 cepe galbene
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de faina
  • 6 cesti cu supa de vita
  • o ceasca de vin sec, alb
  • o frunza de dafin
  • piper
  • branza cheddar razuita
  • 8 felii de paine
  • 4 linguri de ulei de masline pentru stropit pe deasupra

Ceapa se curata si se taie marunt apoi se caleste in ulei la foc mic, aproximativ 25 de minute pana cand se inmoaie. Se adauga zaharul, sarea, piperul, untul si se mai continua calirea inca ~10 minute pana cand capata o culoare maronie. Se adauga supa fierbinte, vinul, frunza de dafin si se da in clocot ~20 minute. Se serveste cu cate o felie de paine prajita si branza cheddar razuita.