Salmorejo este o reteta perfecta pentru vara, cand e sezonul rosiilor de gradina. Este un preparat din bucataria spaniola, pe care noi l-am introdus in meniul de la Bistro Bacania Veche the Charity Shop in varianta cu avocado si castraveti. Mai jos gasesti reteta pe care o poti incerca si tu acasa.

Ingrediente 

  • rosii
  • paine uscata
  • ulei de masline
  • usturoi
  • sherry vinegar
  • sare
  • ou fiert
  • jamon

Cresteaza pielita rosiilor si pune-le la oparit cateva minute. Ca sa le poti indeparta usor pielita, scufunda-le imediat in apa cu gheata. Pune painea uscata la inmuiat in apa. Pune laolalta toate ingredientele in vasul unui blender si blendeaza in timp ce torni ulei de masline. Vei obtine o supa cu o consistenta cremoasa, perfect aromata.

Supa se decoreaza cu bucatele de jamon taiat fin, bucati de ou fiert, putin ulei de masline si picaturi de otet sherry.

Vezi si reteta video!

Pofta buna!