Asta e o reteta care iti provoaca simturile. O mancare care te umple de bucurie si care poate fi servita foarte bine si rece. Surpriza de data asta sunt semintele de pin si fileurile de ansoa.

Ingrediente: 

  • vinete
  • telina apio
  • ceapa rosie
  • ceapa alba
  • salote
  • seminte de pin
  • capere
  • ardei rosu
  • masline
  • ansoa
  • ulei de masline
  • otet

Cum prepari: 

Se taie tijele de apio si se calesc in ulei de masline. Vinetele se taie cubulete mari si se tin cateva minute in apa cu sare, apoi se scurg. Se taie ceapa alba, cea rosie si salota in bucati mari si se caleste si ea in ulei de masline. Se taie rosiile in bucati mari si se adauga peste ceapa calita, in tigaie, apoi se adauga si maslinele.

Se pune intr-o oala mai mare ulei de masline (aici vom asambla caponata) si fileurile de ansoa apoi se adauga ardeii taiati si ei in bucati mari. Se adauga si caperele sa se caleasca impreuna cu ardeii si ansoa. Cand ardeii incep sa se inmoaie se adauga putin otet de vin rosu cu o lingurita de zahar. Se adauga rosiile si ceapa care s-au calit separat. La final adaugam si tijele de apio si vinetele care s-au scurs. Se da oala la cuptor pentru a se intrepatrunde aromele.

Vezi cum am gatit reteta in emisiunea Sanatatea in Bucate: