Gusturile bogate sunt atat de simplu de obtinut. Ai nevoie doar de ingrediente de calitate si de putina pasiune. Asa am facut pastravul asta grozav si mamaliga cu cartofi, retete descoperite in curtea unei pastravarii din Bucovina.

Ingrediente:

  • pastrav proaspat
  • usturoi
  • sare
  • piper

Pentru mamaliga:

  • cartofi
  • malai
  • unt
  • sare

Cum prepari:

Se curata pastravul si se taie in bucati mari, se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza simplu, cu sare, piper si putin usturoi.  Se presara deasupra putina faina de porumb, ca sa prinda o crusta. Se pun bucatile de pastrav intr-o tava si se trimite la cuptor la 200 de grade.

Mamaliga cu cartofi se prepara din 3/4 cartofi si 1/4 faina de porumb. Se fierb cartofii in apa cu sare. Se paseaza cu unt si se adauga faina de porumb. Se amesteca bine pana ce este gata, fix dupa modelul mamaligii clasice.

Vezi cum am gatit reteta in emisiunea Sanatatea in Bucate: