Quiche este o delicioasa tarta sarata al carei nume provine din germana, de la „kuchen” care inseamna „prajitura” sau „tarta”. Denumirea de „quiche” fost mentionata pentru prima data in 1605, la Nancy.

Astazi, aceasta tarta grozava este o mancare satioasa pe care o poti servi calda sau rece, ca gustare dar si ca fel principal la pranz sau la cina, langa o salata verde.

Quiche Lorraine 

Umplutura:

  • 350 gr bacon
  • 350 gr ceapa
  • 100 gr branza Comté
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 gr smantana fermentata
  • nucsoara

Pentru aluat:

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • apa
  • sare

Aluatul de tarta se pregateste astfel: faina se framanta cu untul, un ou intreg si putina sare. Pentru a avea un aluat elastic, usor de modelat, adaugam o lingura de apa rece. Framantam bine si dam la frigider.

Pentru umplutura, ceapa se marunteste si se caleste in unt.  Baconul se taie cubulete si se rumeneste usor in unt si se amesteca cu ceapa. Intr-un bol amestecam smantana cu ou, sare, piper, nucsoara.

Se intinde o foaie subtire de aluat care se aseaza intr-o forma ceramica de tarta. Adaugam umplutura apoi presaram branza Comté. Deasupra turnam amestecul lichid si razuim nucsoara. Trimitem quiche-ul la cuptor pentru 45 de minute, la 150 grade.

Citeste articolul: Quiche, o reteta veche, combinatii mereu noi