In anotimpul verdeturilor, un quiche cu leurda e o binecuvantare. Cine nu ne crede pe cuvant, sa incerce acest quiche cu leurda. Combinatia de leurda si branza de capra e una plina de arome fine si echilibrate, iar gustul este unul special. Incearca si tu!

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • putina apa rece

Din toate ingredientele se framanta un aluat care se lasa 30 de minute la odihnit la rece. Apoi se intinde o foaie subtire care se aseaza intr-o tava cu diametrul de 28 cm. Deasupra foii de aluat se aseaza o hartie de copt si peste ea se presara boabe de fasole, naut sau orez, cat sa aiba o greutate si aluatul sa nu se ridice. Se coace.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 400 gr branza de capra
  • 4 oua
  • 1 manunchi de leurda
  • 4 linguri de smantana fermentata
  • sare
  • piper

Branza de capra se sfarama, frunzele de leurda se taie. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, apoi compozitia se toarna in tava peste aluatul de tarta copt si racit. Se coace totul la 170 grade, timp de 25 de minute.