Leurda,”usturoiul ursului” sau usturoiul salbatic, este ruda cu ceapa, arpagicul si prazul. Este o planta cu frunze alungite, ascutite la varf, cu gust strasnic de usturoi si grozav de sanatoasa.

Este o bucurie sa gatesti cu leurda proaspata, asa ca am incercat si noi sa profitam de ce ne ofera primavara si am pregatit doua retete de pesto de leurda – una simpla, si una cu avocado. Ambele sunt grozave! Incearca-le si tu!

Ingrediente:

  • leurda
  • ceapa verde (numai partea alba)
  • fulgi de migdale
  • muguri de pin
  • parmezan
  • sare
  • zeama de lime
  • ulei de masline

Intr-un robot de bucatarie se maruntesc frunzele de leurda, partea alba de la ceapa verde, parmezanul. Se adauga mugurii de pin, sare, zeama de lamaie, ulei de masline si se blendeaza din nou. Spre final se adauga fulgii de migdale.

O alta varianta de pesto cu leurda poate include si avocado.

Ingrediente:

  • avocado
  • leurda
  • parmezan
  • seminte de pin
  • ulei de masline

Se maruntesc impreuna intr-un robot de bucatarie parmezanul taiat bucati, frunzele de leurda, avocado, pana ce obtinem o pasta. Spre final se adauga si semintele de pin. Daca preferi texturile mai interesante, poti lasa semintele intregi, daca nu le poti marunti si pe ele in blender.