Papoutsakia e o reteta greceasca de care oricine se indragosteste. E o vanata umpluta cu carne tocata inmiresmata cu ierburi mediteraneene. In sezonul vinetelor e preferata noastra. Incearc-o si tu!

  • vinete
  • ulei de masline
  • carne de vita
  • ceapa
  • usturoi
  • rosii
  • patrunjel
  • sos bechamel (faina, lapte, unt, smantana, nucsoara)
  • maghiran
  • branza cheddar

Vinetele se taie in jumatate, cu tot cu codita, si se scobesc. Pastram miezul. Vinetele scobite se prajesc usor in ulei de masline. Umplutura se pregateste astfel: se caleste ceapa taiata marunt apoi miezul tocat de la vinete. Se mai adauga ulei de masline, carnea tocata si se lasa la prajit. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga si rosiile taiate marunt. Se adauga maghiranul proaspat, tocat.

Pregatim sosul bechamel: topim untul si imediat ce se incalzeste punem faina si amestecam rapid apoi adaugam laptele si smantana. Continuam sa amestecam pana avem o crema. Razuim nucsoara.

Pe interiorul fiecarei vinete punem cate o feliuta de cheddar apoi punem umplutura. Deasupra punem sosul bechamel si dam la cuptor.

Vezi reteta video si alte retete cu vinete, aici! 

Pofta buna!