Panzanella este o salata grozava, originara din bucataria toscana saraca. La inceput baza acestei salate era ceapa impreuna cu painea uscata, insa pe masura ce timpul a trecut au aparut rosiile si alte ingrediente ce au facut panzanella asta si mai gustoasa.

Secretul este sa ai ingrediente de cea mai buna calitate: ton in ulei de masline Rio Mare, rosii gustoase, ardei copti aromati. Daca vrei sa pregatesti si tu reteta, ai mai jos ingredientele.

ton in ulei masline 160g

Ingrediente:

  • ton Rio Mare in ulei de masline
  • rosii
  • masline
  • capere
  • ardei rosii
  • crutoane
  • ansoa
  • zeama de lamaie
  • apio
  • ardei copt
  • usturoi

Totul porneste de la un sos ce are la baza fileuri de ansoa si capere, cu zeama de lamaie si ulei de masline. Le amesteci pe toate intr-un bol.

Maruntesti ardeii rosii, rosiile, apio, ceapa, usturoiul. Cureti ardeiul copt si il rupi in fasii.  Intr-un bol mai mare amesteci doua conserve de ton Rio Mare in ulei de masline, toate legumele, maslinele si crutoanele. Deasupra torni sosul pregatit la inceput. Si savurezi! Pofta buna!

logo-rio-mare