Gnocchi facuti de la 0 si o reteta delicioasa, cu sos gorgonzola, foarte apreciata de catre cei care vin la Bacania Veche the Charity Shop. Daca vreti sa o pregatiti si voi acasa, iata reteta mai jos.

Ingrediente pentru gnocchi:

  • 1 kg de cartofi
  • 250-300 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Pentru sos gorgonzola:

  • 30 g unt
  • 1 lingurita faina
  • 100 ml lapte
  • 75 g gorgonzola

Spalam bine coaja cartofilor apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii razuim prin razatoarea mica. Adaugam oul, faina, sare si piper si framantam un aluat care va fi lipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 20 de minute, apoi il impartim in 6 parti. Cu palmele date prin faina modelam fiecare parte in forma de snur gros de un deget (diametrul aprox. 1,5 cm). Taiem bucati de aprox 2 cm si le apasam usor cu o furculita pentru a obtine celebra forma de gnocchi. Fierbem gnocchi in apa cu sare timp de 3-4 minute. Cand se ridica la suprafata le scoatem cu o spumiera.

Sosul de gorgonzola:

Topim untul, adaugam faina in ploaie apoi turnam laptele si amestecam. Lasam la foc mic apoi adaugam branza gorgonzola taiata in bucatele si amestecam pana ce sosul capata consistenta.

Incearca si reteta: Quiche Lorraine