Dakos e o reteta a bucatariei grecesti sarace, iar secretul unui Dakos autentic sta in prospetimea ingredientelor. Alege cele mai proaspete rosii, zemoase si dulci, branza sfaramata (feta sau mizithra), ulei de masline de calitate si oregano.

Ingrediente:

  • 100 gr masline kalamata
  • 3-4 rosii mari, bine coapte
  • 3 linguri de capere
  • 150 gr branza feta
  • 2 linguri de oregano uscat
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare
  • paine uscata (daca nu gasiti paximathia)

Marunteste branza feta si decojeste rosiile cu grija, apoi taie-le in bucati potrivite. Presara sare. Stropeste painea cu ulei de masline, apoi adauga un strat de rosii si unul de branza feta, si iar unul de rosii si unul de branza feta. Presara oregano uscat, masline si capere si mai stropeste fara retineri cu ulei de masline.

Citeste mai multe despre Dakos pe www.tudosiei.ro