Ceviche inseamna peste sau fructe de mare crude, marinate intr-o baza acida. Este usor picant, usor aromat, racoritor. Se poate insoti de un strop de ceapa rosie sau boabe de porumb dulce.

Ingrediente:

  • creveti
  • lime
  • ardei iute
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cumin (chimen indian)
  • cartofi fierti
  • fenicul
  • chives sau codite de ceapa verde
  • ceapa rosie
  • boabe de porumb

Cum prepari:

Crevetii se curata si se taie in doua, pe lung. Intr-un mojar se pregateste amestecul pentru marinat din: zeama de la o jumatate de lime, ardeiul iute tocat, un strop de ulei de masline, sare si boabe de piper intregi. Se face o pasta omogena si la final se adauga chimen indian. Se pun crevetii la marinat timp de 10-15 minute in acest amestec.

Vezi cum am gatit reteta in emisiunea Sanatatea in Bucate: