Beef Bourguignon sau Boeuf Bourguignon este o celebra tocanita frantuzeasca (din Bourgogne), gatita lent, cu carne de vita, legume si mult vin rosu. Este grozav de aromata si gustoasa.

Ingrediente:

  • 3 linguri de grasime de rata/gasca
  • 600 gr carne de vita
  • 100 gr bacon
  • 350 gr salota
  • 250 gr ciuperci chestnut
  • 2 catei de usturoi
  • suc de rosii
  • 750ml vin rosu
  • cimbru
  • frunze de dafin
  • busuioc
  • rozmarin

Intr-o tigaie se incalzeste grasimea. Carnea de vita se taie cubulete mari si se prajeste 3-5 minute pe toate partile apoi se scoate in alt vas. In tigaia in care am prajit carnea se rumeneste si baconul, ceapa taiata fin, usturoiul, ciupercile impreuna cu ierburile aromatice. Se pune din nou carnea in tigaie alaturi de celelalte ingrediente si se adauga vinul rosu si 100 ml apa pana ce se acopera complet. Se pune vasul la foc domol sa dea un clocot si se amesteca din cand in cand. Apoi vasul se acopera si se da la cuptor la 150 grade timp de 3 ore.